محل تبلیغات شما

استالین دیکتاتور بود و خون ریز اما موقعی که آلمان ها به شوروی نظامی کردند ، طوری رفتار کرد که همه ملت از او سر مشق گرفتند . دو تا پسر داشت که آن ها را بلا فاصله به خط مقدم جبهه فرستاد . یکی از پسر هایش به دست آلمانی ها اسیر شد . آلمان ها به مقامات شوروی پیام دادند که حاضریم فلان ژنرال مان را که در دست شما اسیر است با پسر استالین معاوضه کنیم . استالین جواب داد حاضر نیستم یک ژنرال بدهم به جایش یک سرباز بگیرم . بعد ها به اطرافیانش گفت " در شرایطی که همه ملت روسیه عزادار پسران خود بودند چگونه می توانستم دست به چنین معامله ای بزنم " . پسر استالین عاقبت در اردوگاه اسرا در خاک آلمان کشته شد . پسر دیگر استالین بعد ها در خاطراتش نوشت : " موقعی که جنگ شروع شد پدرم دست به هر کاری زد تا مطمئن شود که من و برادرم به خط مقدم جبهه اعزام شده ایم .

ادوارد راژینسکی در کتاب خود تحت عنوان استالین می نویسد:

در آن روزها و جنگ و فاجعه نظامی سرنوشت مقدر کرد که استالین بیرحمانه ترین تحقیر های عمرش را متحمل شود.در ۱۹ژولیه ۱۹۴ گزارش خبری که از برلین شنیده شده بود به دستش دادند.یاکوف پسر بزرگتر او ر آلمانی ها به اسیری گرفته بودند.گزارش شد یاکوف گفته است که متوجه شده است که مقاومت بی فایده است و داوطلبانه خود را تسلیم ارتش آلمان کرده است.

استالین گزارش زیر را نیز در میان اسناد خصوصی اش نگهداری کرده است:

((اعلامیه ای توسط هواپیماهای فاشیستی در سنگرهای ما ریخته شد،در این اعلامیه گروهی از افسارن آلمانی در حال گفت و گو با یاکوف دیده میشوند،یاکوف همان تونیک ظامی خود را بدون کمربند به تن داشت در این اعلامیه آمده است یاکوف جوگاشویلی پسر استالین،ستوان فرمانده آتشبار،تسلیم شده است،اینکه چنین افسر مهمی از شوروی تسلیم ما شده است ثابت می کند که هرگونه مقاومت در برابر ارتش آلمان بی فایده است،بنابراین از جنگ دست بردارید و به ما تسلیم شوید))در ۷ اوت ۱۹۴۱ نیز هیتلر اعلامیه دیگری فرستاد آلمان ها اعلایه ها را چون باران بر سر سربازان ارتش ریختند یکی از آنها شامل متن یاکوف برای پدرش بود((پدر عزیز حال من کاملا خوب است و بزودی به یکی از بازداشتگاهای افسران در آلمان فرستاده میشوم،برایت آرزوی سلامتی دارم،به همه سلام برسان،یاشا))ین دستت خط پسر خودش بود او خیانتکار بود کوچکترین تردیدی در این موضوع وجود نداشت.یاکوف در بازجویی در آلمان گفت پدرم ۲۲ ژوئن زنگ زد و به من گفت برو به جنگ

پس از آنکه آلمانی‌ها خبر اسارت یاکوف را منتشر کردند، استالین به این جمله بسنده کرد: او حتی عرضه این را نداشت که به خودش شلیک کند.» استالین کوتاه زمانی پس از آغاز جنگ در فرمان شماره ۲۷۰ افسران ارتش سرخ را تهدید کرده بود که چنانچه به اسارت دشمن درآیند پس از بازگشت به شوروی کشته خواهند شد. او در همین فرمان اعلام کرد که خانواده‌های این افراد برای کار اجباری بازداشت و از هر گونه کمک دولتی محروم می‌شوند. بر اساس این دستور استالین خود به عنوان خانواده درجه یک یاکوف باید دستگیر می‌شد، اما در عوض همسر یاکوف به زندان افتاد

در تصویر نفر سوم از سمت راست و نفر دوم از سمت چپ یاکوف فرزند استالین در میان افسران آلمانی است.

بسیاری از سربازان در آن مرحله از جنگ خود را تسلیم کردند و یا به روستاهای خود گریختند و والدین نیز آنها را در زیر زمین خانه پنهان کردند بسیاری نیز بعد از آنکه سخت جنگیدند به این علت که مجروح شده بودند اسیر آلمانی ها شدند،با این وجود استالین تصمیم گرفت درباره همه آنها یک جور رفتار کند،او حکمی تدوین کرد که طبق آن همه پرسنل نظامی که اسیر دشمن شود خلافکار اعلام میشود و خانواده های آنها مهاجرت داده میشوند و حکم کرد افرادی که خود را در محاصره دشمن بیابند و تا آخرین نفس بجنگند سعی کنند محاصره را بشکنند و به نیروهای خودی ملحق شوند،افرادی که تصمیم بگیرند تسلیم دشمن شوند باید به هر وسیله ای نابود شوند خانواده های آن دسته از نیروهای ارتش سرخ که تسلیم دشمن شده اند از کمک ها و امتیازات دولتی محروم خواهند شد.

این حکم دو راه در پیش پای سربازان او قرار داد یا بجنگند و پیروز شوند یا بمیرند،او هیچگاه علاقه ای به یاکوف نداشت و به این نتیجه رسیده بد که ین توله گرگ در صدد انتقام گرفتن است تا بخاطر تحقیری ه همیشه د مورد او روا شده بخاطر بی محبتی پدر و دستگیر شدن مادرش از اون انتقام بگیرد.اعتقاد او به خائن بودن پسرش به اندازه ای محکم بود که وقتی که آلمانی ها از طریق صلیب سرخ پیشنهاد دادند تا در مورد آزادی یاکوف مذاکره کنند به این پیشنهاد اصل جواب نداد،در ارتش این شایعه مطرح شده بود که آلمانی ها پیشنهاد دادند تا یاکوف در مقابل آزاد شدن یک فیلدمارشال آلمانی آزاد کنند ولی استالین گفته بود ما فید مارشال ها را با سربازان معمولی معاوضه نمیکنیم.

او به این ترتیب میخواست به همه بفهماند که از نظر او همه مساوی و برابر هستند و تاجایی که به او مربوط است پسر او نیز مانند بقیه سربازان است و همه سربازان پسر او هستند،در عین حال تعدادی گروهای عملیاتی ویژه تشکیل شدتا سعی کنند یاکوف را از محل بازداشتگاهی که در آنجا بود بربایند یا به قتل برسانند تا آلمان ها از او سو استفاده نکنند،همه این گروهها کشته شدند.

استالین بعد ها به اطرافیانش گفت در شرایطی که همه ملت روسیه عزادار پسران خود بودند چگونه می توانستم دست به چنین معامله ای بزنم؟

جولیا ملسر همس یاکوف و مادر نوه استالین به لوبیاکنا فرساده شد،دوسال بعد وقتی استالین متوجه شد یاکوف خائن نبوده است این زن آزاد شده است،بعدا در ارتش شایع شد وی هنگام اسیر شدن زخمی بوده است.

استالین از طریق اظهارات گوستاو واگنر افسر فرمانده گردان اس اس که از ارودگاه یاکوف محافظت میکرد به اطلاعاتی درباره سرنوشت پسرش دست یافت واگنر نوشت اواخر ۱۹۴۳ بود زندانیان در حال نرمش بودند ولی جوگاشویلی با آنها نمی رفت و خواستار ملاقات با فرمانده اردوگاه بود،در همن حال یکی از افراد اس اس به طرف تلفن رفت تا فرمانده را صدا کند.زمانی که او در حال تلفن زدن بود یاکوف از منطقه ممنوعه به سوی نرده هایی که برق به آنها وصل بود گذشت نگهبان داد زاد ایست ولی یاکوف همچنان جلو می رت،نگهبان داد زد تیراندازی میکن و بعد به طرف سر او شلیک کرد در همان لحظه او روی سیم خاردار افتاد و همزمان سیم های برق دار را گرفت،جسد او ۲۴ ساعت آنجا بود تا به کوره آدم سوزی سپرده شد.

---

منابع این نوشته

بیشتر نوشته های این متن از کتاب استالین نوشته ادوارد راژینسکی اقتباص شده است.

پاراگراف اول از صفحه اینستاگرام آقای بیژن اشتری مترجم خوب کشورمان گرفته شده است.

بخش هایی از نوشته ویکی پدیای فارسی اقتباص شده است

فرزندان جنگ در جنگ جهانی دوم

سرنوشت غم انگیز یاکوف جوگاشویلی پسر استالین در جنگ جهانی دوم

دلیل واقعی حمله متفقین در شهریور ۱۳۲۰ به ایران چه بود؟

استالین ,یاکوف ,ها ,آلمان ,آلمانی ,ارتش ,شده است ,آلمانی ها ,به این ,ها به ,آلمان ها ,روسیه عزادار پسران

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها